cazaciiAsociaţia de artă Babylon13 a răspândi un film in care protagonisti sunt soldatii ucraineni care compun o scrisoare Ţarului” Rusiei Vladimir Putin, potrivit  TSN.

Scrisoarea cazacilor moderni face trimitere la celebrul tablou Răspunsul cazacilor zaporojeni al pictorului rus Ilya Repin, inspirat dintr-un fapt istoric.

Răspunsul cazacilor zaporojeni este un tablou ce prezintă o scenă istorică din timpul războiului ruso-turc din 1676. Scena înfățișează un grup de cazaci zaporojeni care, potrivit legendei, i-au scris sultanului turc Mehmed al IV-lea o scrisoare.

Repin_CossacksDeşi cazacii zaporojeni, care trăiau în aval și pe malurile râului Nipru, i-au învins pe turci, cu toate acestea, sultanul otoman a cerut cazacilor să se supună stăpânirii lui. Cazacii, conduși de Ivan Sirko, au răspuns într-o manieră grosolană: ei au scris o scrisoare plină de insulte și batjocură. Pictura înfățișează strădania cazacilor de-a fi cât mai vulgari.

Pe vremea lui Repin, cazacii se bucurau de o largă simpatie populară.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to (VIDEO) Cazacii ucraineni au compus o scrisoare Ţarului Putin

  1. bogdan spune:

    Se intelege la cat ma pricep eu in lb rusa ca-l face caine pe Pitik ! Pacat ca nu-l fac pork…jignesc bietii caini comparandu-i cu Pitikul criminal…un caine are de o mie de ori valoare mai mare decat Porkul Pitik…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top