bataieO bătaie între doi parlamentari ucraineni a perturbat joi lucrările Legislativului de la Kiev şi a condus la îndemnuri privind adoptarea unui cod etic pentru membrii puterii legislative, relatează postul Radio Free Europe/Radio Liberty.

Deputatul Iegor Soboliev din cadrul alianţei politice Samoponici (Autoapărare) s-a luat la bătaie cu colegul său Vadim Ivcenko din cadrul Batkivşcina (Patria), din cauza unor dezacorduri cu privire la legea proprietăţii terenurilor.

Personalul de securitate al instituţiei a intervenit să oprească bătaia, după care Ivcenko s-a ales cu nasul spart, iar Soboliev cu buza spartă.

Preşedintele Verhovna Rada (Parlamentul ucrainean) Volodimir Hroisman a oprit lucrările adunării timp de 15 minute, după ce a izbucnit încăierarea.

Hroisman a declarat, la reluarea lucrărilor, că cei doi vor fi pedepsiţi pentru felul cum s-au purtat prin interzicerea participării la următoarele cinci şedinţe.

El a recomandat adoptarea unui cod etic pentru parlamentari, pe care să fie obligaţi să-l semneze şi respecte.

Încăierările au fost destul de frecvente în Parlamentul Ucrainean în ultimii ani.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top