VIDEO. Mii de manifestanți au protestat la ambasada rusă din Ankara

10:30 am, 14 decembrie 2016 • de 5 Comentarii

În seara zilei de marți, 13 decembrie, în capitala Turciei, în apropierea Ambasadei Rusiei a avut loc un miting în sprijinul sirienilor din Alep.
La demonstratie mii de protestatari au scandat împotriva Moscovei și Damascului.

Potrivit presei locale, protestatarii au scandat „Rusia – ucigașa”, – „Lăsați Alepul în pace”, „Assad  – ucigaș”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

5 Responses to VIDEO. Mii de manifestanți au protestat la ambasada rusă din Ankara

 1. Putimon spune:

  Excelent comentariul, Radule! Felicitări!

  • bogdan spune:

   Porcii doar ce au facut un atentat in Berlin ! Se impute treaba ! Ne trebuiesc arme atomice in Europa peste tot si pregatiri pt un razboi cu porcii !

 2. Catun spune:

  Cineva bate saua ca sa priceapa Putin. Cine o fi oare, cine?

 3. bogdan spune:

  Crimele astea ale teroristilor lui Putler vor crea un mare val de oameni ce vor vana porci in OLR ! Urmeaza !

 4. Radu spune:

  „În jur de o sută de mii de oameni asediați în Alep, de a căror soartă nu se știe nimic. După ce Putin s-a opus formării unor culoare pentru ieșirea populației civile, trupele lui Bashar al-Assad, formate din miliții șiite iraniene și irakiene, plus luptătorii din organizația teroristă Hezbollah, au trecut la execuții în masă. 
  Știrile de la civilii din Alep au circulat cu miile pe rețelele de socializare. O noapte de coșmar, după o zi de groază, în care trupele lui Bashar au folosit din nou gaz sarin, la est de Hama. Numărul victimelor variază între 70-100 de oameni uciși și 500 de răniți. 

  O pepinieră de teroriști assadiști
   
  Ceea ce contează nu este numărul concret al victimelor, care se adaugă la genocidul asupra poporului sirian, ci perseverența lui Assad de a folosi armele chimice, sub protecția lui Vladimir Putin, care-și urmează strategia dementă de a ține la putere un criminal, peste un popor care nu mai există și peste o țară în ruine în proporție de 85%. Ținta acestei epurări, monitorizată „cu îngrijorare” de forurile democrate internaționale, este de a înlocui poporul majoritar sunnit care a pornit revoluția împotriva dinastiei criminale Assad aflată la putere. Assad, Rouhani și Putin visează să înlocuiască poporul sirian, care nu a fost niciodată extremist, cu milițiile criminale șiite iraniene și irakiene și cu membrii organizației teroriste libaneze Hezbollah, peste care să troneze „coloniștii” ruși. O pepinieră de criminali, o insulă generatoare de terorism în viitor. Interesant este „ce visează” forurile internaționale garante ale drepturilor omului?! Dacă nu se iau măsuri împotriva acestui război fără nicio limită, în care școlile, spitalele și piețele pot fi ținte civile  predilecte, viitorul omenirii va sta sub spectrul atrocităților fără număr. Iar lumea încă liberă nu este deloc pregătită să absoarbă uriașul val de refugiați din părțile lumii unde dictatorii criminali cred că e vremea lor, să comită ce le trece prin cap.

  „Am fost aici!”
   O noapte de coșmar. Oameni fugind fără țintă, vânați de milițiile lui Bashar. Bombardamente, împușcături, urlete disperate și mesaje de rămas bun! Ultimele mesaje din Alep! Ultimele mesaje ale unor oameni lăsați de liderii lumii la cheremul unor criminali notorii. „Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi”, „Dacă o fi să întâlnesc moartea, fie! Am fost aici!”, „Nu mai putem! Să ne omoare pe toți! Dumnezeu e mare!”. O noapte ca o rană sângerândă, ce va rămâne pe frontispiciul lumii „libere”. O noapte în care s-au auzit, numai pe rețelele de socializare, vaietele și disperarea civililor din Alep, uciși de milițiile lui Assad. Și o dimineață în care forurile internaționale s-au trezit că trebuie să facă ceva, pentru a nu compromite iremediabil valorile democratice, valorile umanitare ce le țineau unite, garante ale drepturilor omului. ONU a raportat uciderea a cel puțin 82 de civili de către milițiile lui Bashar, care au efectuat în Alep razii casă-cu-casă. Printre victime, 11 femei și 13 copii. Purtătorul de cuvânt al departamentului Drepturile Omului din cadrul ONU, Rupert Colville, a cerut asigurarea unor culoare de protecție a civililor.
   

  „Ultimatum umanitar”, dat de Francois Hollande
  Președintele Franței, Francois Hollande, a cerut liderilor democrați să facă presiuni asupra Rusiei pentru a-l obliga pe Assad să permită culoarele umanitare pentru Alep. Acea Rusia care a bombardat convoiul umanitar ONU spre Alep, cu câteva săptămâni în urmă! Aflat la Berlin, la o întâlnire cu cancelarul german, Angela Merkel, pentru a cere Uniunii Europene să impună sancțiuni Rusiei pentru alimentarea „conflictului ucrainean”, Hollande a declarat că „situația din Alep, din punct de vedere umanitar, este de neacceptat”. „120.000 de oameni, care sunt ținuți ostatici, nu există altă expresie pentru ce se întâmplă acolo, care cad victime bombardamentelor și represiunii”, a subliniat Hollande. „Fără ruși, nu există niciun regim sirian, care să aibă curaj să facă astfel de fapte, de aceea rușii vor fi responsabili de situația ce se va crea, dacă nu vor permite accesul convoaielor umanitare”, a precizat Hollande, insistând că acesta este „un ultimatum umanitar”. UE nu are, însă, niciun plan pentru a impune sancțiuni Rusiei în privința amestecului lui Putin în conflictul din Siria, după cum a declarat șefa diplomației, Federica Mogherini, după o reuniune a liderilor europeni cu privire la sancțiunile impuse Rusiei pentru conflictul din Ucraina. „Nu, nu am discutat deloc despre sancțiuni pentru Siria, niciun stat membru n-a cerut să lucrăm la sancțiuni adiționale”, a subliniat Mogherini.
  Turcia, „un jucător” care se remarcă prin absență
  Trupele turcești se află în Siria, foarte aproape de locul unde se întâmplă toate aceste atrocități asupra populației civile. Turcia, cea care s-a declarat întotdeauna pentru înlăturarea regimului criminal al lui Assad, Turcia care a semnat un acord pentru construirea unui gazoduct cu Rusia, Turcia, ale cărei trupe au fost atacate de aviația lui Bashar! Turcia, care trebuie să se decidă ce face în Siria, măcar și pentru faptul că este una dintre țările lovite în plin de valul de refugiați. Turcia a anunțat că se va întâlni cu oficiali ruși, astăzi, pentru a insista să fie formate culoarele umanitare pentru Alep. Târziu! Foarte târziu! 
  Sirienii liberi din România cer expulzarea ambasadorului
  Comunitatea Siria Libera din România, prin Biroul executiv, a adresat o scrisoare deschisă către autoritățile române.  
  „De aproape șase ani, mai mult de jumătate din populația siriană trăiește într-o teroare ce nu s-a mai întâlnit în istoria modernă a umanității. În aceste zile s-au amplificat acțiunile criminale executate de bandele sectariste ale lui Assad, în orașul Alep, sub protecția Rusiei și Iranului, două state care și-au dovedit ura şi înverşunarea față de libertate, sprijinind în mod clar regimul dictatorial de la Damasc.
  Pe această cale, vă cerem adoptarea unei poziții ferme față de ceea ce se întâmplă, cu fapte clare, nu doar promisiuni, căci promisiunile i-au permis dictatorului să omoare oameni, să distrugă 80% din teritoriul Siriei și să oblige 13 milioane de sirieni să-şi părăsească țara.
  Dorim expulzarea ambasadorului Walid Osman (implicat într-o fraudă de 1 milion de euro, încă din 2008), expulzarea reprezentantului regimului, nu închiderea ambasadei, deoarece sunt cetățeni care au nevoie de servicii consulare. Poporul sirian are nevoie de sprijin în adevăratul sens al cuvântului, nu doar de promisiuni, și contează pe prietenia veche cu poporul român.  Libertate pentru Siria! Jos dictatura!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top