Звернення Президента України у зв’язку з річницею збиття літака #MH17 «Малайзійських авіаліній»Пані та панове,Рівно р...

Posted by Петро Порошенко on Thursday, 16 July 2015

VIDEO. Poroşenko jură că va răzbuna morţii MH17

10:36 am, 17 iulie 2015 • de Niciun comentariu

Porosenko MH17Responsabilii pentru accidentul zborului MH17, care a avut loc anul trecut, vor fi pedepsiti, afirma în mesajul sau video în limba engleză, președintele Ucrainei Petro Poroșenko, cu prilejul comemorarii victimelor tragediei, postat pe pagina sa de pe Facebook.

„În urmă cu un an, un avion de pasageri Boeing 777 al companiei aeriene Malaysia Airlines- zborul MH 17 – se indrepta de la Amsterdam spre Kuala Lumpur. 283 de pasageri, 15 membri ai echipajului. Cetățeni din 10 de tari. 80 de copii, din care treimai mici de doi ani…. Medicii, oameni de știință, politicieni și activiști sociali fiice, fii, bunici, soții. Cu un an în urmă am făcut un jurământ că cei responsabili pentru tragedie vor fi pedepsiti. Nu sunt niste cuvinte goale. Ucigașii trebuie să știe că pedeapsa este inevitabilă”, -.. a subliniat Poroșenko.

„Din păcate, – a spus președintele – aeronava civila și cele 298 de persoane de la bord au fost ținte ale atacului terorist nemilos de pe teritoriul ocupat de rebelii din partea de est a Ucrainei, sprijiniti si condusi de Rusia. Arma de inalta tehnologie cu care a fost doborat avionul putea ajunge în mâinile teroriste doar din Rusia… Acest lucru nu putea sa se întâmple fără participarea, fără ordine directe de la conducerea politică și militară superioară a țării vecine. In urma cu un an, camuflajul războiul hibrid declanșat împotriva Ucrainei, a fost devoalat”.

Potrivit lui Poroșenko, „pentru poporul ucrainean această catastrofă este o tragedie personală. Acum un an, mii de oameni din întreaga Ucraina și-au exprimat protestul ferm împotriva teroriștilor. Ucrainenii au exprimat sprijinul și sincerele condoleanțe pentru familiile și prietenii victimelor. Cu lacrimi în ochi, au depus flori la ambasadă Olandei și altor țări care au suferit cel mai mult. Astăzi, națiunea noastră își amintește această tragedie și împărtășește durerea și întristarea pentru familiile care i-au pierdut pe cei dragi”.

„Puţini pot intelege suferinta familiilor victimelor zborului MH17 mai bine decât ucrainenii. Din cauza gresiunii Rusiei mii de ucraineni si-au pierdut viața și alte mii au fost răniți. Multe orașe și sate ucrainene au fost distruse. Mai mult de jumătate de milion de ucraineni au fost forțați să își părăsească locuințele și sa caute refugiu. Noi credem că avem suficientă forță pentru a rezista inamicul. Cu sprijinul tuturor popoarelor libere ale lumii, vom depăși aceste moment. Parte din Donbas si Crimeea vor fi returnata la Ucraina. Vom reface tot ce s-a distrus, vom vindeca rănile noastre și pe campiile satului ucrainean Grabovo va fi ridicat un monument in memoria celor 298 de victime inocente ale actului barbar de terorism care a avut loc cu un an în urmă. Un Memorial al victimelor crimei. Care nu numai ca trebuie investigata, dar, de asemenea, sa fie pedepsiti vinovatii”, -.. a spus șeful statului ucrainean.

După cum a mai menționat Poroșenko, „datoria noastră morală în memoria celor căzuti este sa-i pedepsim pe cei responsabili care au doborât avionul. Aceasta crima este o amenințare pentru întreaga comunitate internațională. Justiția trebuie restabilită și trebuie demonstrata dorința de a apăra valorile fundamentale. Acest act de cruzime nu poate fi iertat. Recent, împreună cu Australia, Belgia, Olanda şi Malaezia, Ucraina a apelat la Consiliul de Securitate al ONU pentru a crea un Tribunalul Penal Internațional pentru autorii atacului. La fel ca anul trecut, Ucraina este gata în continuare să ofere tot sprijinul necesar, să furnizeze informațiile necesare pentru a-i aduce pe făptași în fața justiției”.

Amintim, pw 14 iulie 2015, Australia, Belgia, Malaezia, Olanda și Ucraina au cerut oficial Consiliului de Securitate al ONU să înființeze un tribunal penal internațional pentru a-i pedepsi pe cei responsabili de prăbușirea avionului depasageri din Donbas.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top