Piranha2Vladimir Putin va da o noua suflare programului, datand din vremurile Razboiului Rece, de dezvoltare al unei flote de mini-submarine „Piranha”, scrie tabloidul Daily Mail. Potrivit unei surse de la Ministerul Apărării de la Londra, președintele rus consideră că aceste submarine aproape invizibile reprezinta cea mai eficienta „modalitate de a obtine tot ceea ce vrea în termeni militari”.

Sursa ar fi menționat că aceste submarine ar putea reprezenta o amenințare gravă pentru Marea Britanie.

„Coşmarul” din adâncuri

La sfârșitul anilor ’70, biroul de proiectare din Leningrad „Malahit”, a primit sarcina proiectarii unui submarin de mici dimensiuni, cu un deplasament de 80 de tone. Submarinul trebuia sa poata executa sarcini de recunoastere si combatere a inamicului la adâncimi între 10 și 200 de metri. Pentru a face acest lucru, nava urma sa fie dotată cu echipamente electronice adecvate, mine și torpile, precum și echipamente de scufundare pentru a efectua sarcini specifice la adâncimi de până la 60 de metri.

PiranhaÎn iulie 1984, la „Leningradskoe Admiralteiskoe Obiedinenie” (astazi «Admiralteyskiye Verfi») a fost începuta construirea primului proiect de submarin experimental. Doi ani mai târziu acesta era lansat la ​​apă cu numărul de bord MS-520. În decembrie 1990, Marina rusa a primit prima nava MS-521.

Carcasa navei este confecționată dintr-un aliaj de titan, ceea ce inseamna o reducere cu 40 la sută a greutatii submarinului, proiectat pentru scufundarea până la 200 de metri. Viteza navei era de 6,7 noduri, la suprafață – 6 noduri marine. În regimul economic, adica o viteza de 4 nodri, o „Piranha” putea parcurge pe sub apă 260 mile, pe suprafata apei – 1000 de mile.

Conducerea submarinului era automatizata, echipajul fiind format din trei ofițeri: comandant, asistent avionica si asistent electromecanică. În plus, submarinul putea primi șase scafandri – acesta era principala sa armă.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top