Postul propagandistic RT tv a prezentat un interviu cu doi bărbați care s-au prezentat ca „Alexandr Petrov“ și „Ruslan Boșirov“ – persoane cu aceste nume fiind suspectate în Marea Britanie de otravirea în Salisbury a lui Serghei și Iulia Skripal.

Redactorul sef al RT, Margarita Simonian, care i-a intervievat pe cei doi, anterior a scris că barbatii au sunat-o în ziua în care președintele rus Vladimir Putin a declarat că autoritățile ruse știu cine sunt Boșirov și Petrov, și că cei doi nu sunt angajați ai serviciilor de securitate, iar în acțiunile lor nu a existat nicio crimă.

La întrebarea lui Simonian: „Cine sunteti?” cei doi răspund că sunt Petrov și Boșirov.

Întrebati ce faceau în Salisbury, amândoi au spus că au mers acolo ca turiști să vada catedrala. Faptul că au călătorit de două ori la Salisbury – pe 3 și 4 martie – l-au explicat că, pe  3 martie, orașul era „acoperit de zăpadă”, au decis sa aștepte pentru a doua zi, când vremea s-a îmbunătățit. Scopul lor era sa ajunga la Stonehenge.

De asemenea, ei au spus că nu știau cine era Skripal și nu știau ca au trecut pe langa casa lui. De asemenea, neagă că au avut la ei neurotoxina „Noviciok”, dupa cum s-au exprimat ”ar fi patit rusine mare la frontiera” daca erau descoperiti cu o sticluță de parfum pentru doamne.

Au mai spus că nu lucrează în serviciile speciale, ca sunt „oameni de afaceri” implicați în industria de fitness și alimentație sportivă.

Întrebați de ce au mers peste tot împreuna, Petrov și Boșirov au răspuns că nimeni nu ar trebui să se amestece în viața lor personală.

Cei doi au marturisit ca, după acuzațiile din Marea Britanie, viața lor s-a transformat într-un coșmar și au cerut aparare de la Margarita Simonian.

Nu a fost prezentată nicio dovadă că cei doi sunt exact persoanele acuzate in Marea Britanie, cu excepția declaratiilor ca sunt ”Petrov” și ”Boșirov”.

Amintim ca Londra a declarat ca numele celor doi suspecti ar putea fi false.

De ce Kremlinul a avut nevoie de o săptămână pentru a găsi suspecții în cazul Skripal?

Timp de o saptamana Rusia a susținut că numele celor doi suspecti „nu spun nimic”, iar acum Kremlinul a decis sa nu mai nege existența lor.

Potrivit Deutsche Welle, expertul britanic în serviciile de securitate ruse Mark Galeotti spune ca „ei pur și simplu au analizat opțiunile posibile“.

Opinia sa este confirmata de Tatiana Stanovaia, sefa biroului analitic ”R.Politik. Reality of Russian Politics”: ”Kremlinul a căutat un posibil raspuns la acuzatii care au venit de la Londra…Trebuia să adopte o anumita poziție“.

„Se pare foarte puțin probabil ca cei doi ruși, complet nevinovați, care au mers să stea câteva zile în Salisbury, nu au facut o vizită la catedrală – principalul magnet turistic al orașului. Erau ofițeri de informații,“ – a declarat Mark Galeotti.

El crede că în timpul scurs Moscova a produs dovezi că cei doi sunt „ruși obișnuiți“.

Victoria Skripal, care comentează în mod regulat în mass-media din Rusia despre otrăvirea rudelor slae, a spus exact acelasi lucru: ca Boșirov și Petrov, din cate stie ea, sunt „oameni obișnuiți.“

Potrivit experților, Kremlinul nu a avut de ales decât să recunoască existența celor doi ”turisti” ruși. „De fapt, care era alternativa? Este foarte greu în lumea de astăzi să ascunzi pe cineva…Evident, primul instinct, ca întotdeauna, sa nege totul. Dar cred că au ajuns la concluzia că această opțiune nu va dura“ – spune Galeotti.

”În orice caz, Kremlinul îi va sprijini pe ofiterii sai și va incerca sa dovedeasca că cei doi nu sunt implicați în ceea ce s-a întâmplat“, – este convins analistul.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to VIDEO. Voiau să vadă Stonehenge dar s-au răzgândit din cauza ”zăpezii”. Suspecții în cazul Skripal au oferit interviu postului RT

  1. bogdan spune:

    Godaci retarzi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top