Visa si MasterCardBăncile din Rusia au reusit sa infiinteze propriul sistem de plati NBTS, in locul celor oferite de Visa si MasterCard, care au sistat activitatea cu bancile sanctionate. Însa acum, institutiile de credit rusesti, aflate pe lista sanctiunilor SUA și UE, nu pot face comanda de plastic de la producatori internationali de carduri Visa și MasterCard pentru utilizarea în tranzacțiile interne – NBTS, scrie Interfax.

„Există o problemă. Băncile sanctionate nu pot face comanda de plastic de la sistemele internaționale de plăți – Visa, MasterCard etc.”, – a declarat președintele adjunct al Băncii Centrale a Federației Ruse Olga Skorobogatova.

Dificultățile cu obtinerea de plastic au fost confirmate si de banca aflata pe lista sanctiunilor SMP Bank. Vicepresedintele acesteia, Elena Dvorovîh a declarat pentru RBC că banca nu poate obține permise Visa și MasterCard pentru emiterea de noi carduri si nici pentur reînnoirea celor vechi, care urmeaza sa expire. „Din acest motiv, este imposibil să facem vreo comanda de plastic fabricilor active în Rusia,  certificate de sistemele internaționale de plăți”, – a spus ea, adăugând că perioada de valabilitate a celor mai multe carduri se încheie în toamna acestui an.

Băncile trebuie să fie licențiate de sistemele de plăți internaționale pentru emiterea și achiziționarea de carduri, a declarat membrul Consiliului de Administrație al „VLM-Invest” Dmitri Visniakov. La fiecare emitere de card banca primește autorizatie de la sistemul de plăți, care înregistrează noile BIN-uri, designul cardului și abia apoi banca poate face comanda de plastic. „În această poveste, plasticul este o chestiune secundară, principalul lucru este sa obții permisiunea de la sistemul de plată. Este clar că bancile sancționate nu le vor putea obține, pentru că celor doua sisteme – Visa și MasterCard – le sunt interzise interacțiunile cu băncile aflate sub sancțiuni „, – a adăugat Visniakov.

În primăvara anului 2014, Visa și MasterCard au sistat deservirea cardurilor bancare emise de un număr de bănci rusești intrate sub sancțiunile SUA si UE.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top