Boris VisnevskiÎn Rusia au ramas neobservate declarațiile președintelui rus despre „unirea cu Crimeea”, observa politicianul de opozitie Boris Vilnevski, pe bloggul de pe Eho Moskvî.

În cazul Crimeei, Putin ne spune că „nu s-a încălcat dreptul internațional”, pentru că „fiecare națiune are dreptul la autodeterminare”, cum a fost în cazul Kosovo, unde „Curtea Internațională a ONU a stabilit ca opinia autoritatilor centrale poate fi ignorata in materie de declarare a suveranitatii”.

Si unde (in Crimeea) „s-au adunat parlamentarii, au votat pentru independență și au decretat un referendum, la care cetățenii au votat pentru reunificarea cu Rusia”.

Popoarele au dreptul la autodeterminare. Doar ca, în Rusia, încercarea de a pune în aplicare acest drept, în cel mai bun caz se pedepseste cu 5 ani de închisoare, iar în cel mai rău caz duce la trimiterea armatei pentru „restabilirea ordinii constituționale” și „operațiunilor de combatere a terorismului” –  ca în Cecenia, observa Vişnevski.

„Și nu ne prea amintim sa-l fi vazut pe Putin incantat sa recunoasca dreptul poporului cecen la autodeterminare la fel cum a facut-o cu locuitorii din Crimeea. Care, apropo, dacă cineva a uitat, a votat în mod evident ilegal (contrar Constituției Ucrainei) la referendum nu pentru „reunificarea cu Rusia”. Această întrebare nu a existat pe buletinul de vot”, afirma politicianul.referendum in crimeea

În ceea ce privește „precedentului Kosovo”, trimiterea la acesta este conceputa pentru persoanele cu memorie foarte scurtă și care refuza complet sa înțeleaga esența problemei.
Pentru cei care nu-şi amintesc, recunoașterea internațională a independenței Kosovo a fost rezultatul unei epurari etnice, organizate de guvernul lui Slobodan Milosevic (în Crimeea, nici pomina de asa ceva) si dupa administrarea indelungata a teritoriului de o administrație interimara a ONU și dupa ce au fost epuizate toate opțiunile in vederea stoparii vărsarii de sânge.

Tot pentru cei care nu-si amintesc, sau prea leneși pentru a cerceta, Rusia nu a recunoscut niciodata independența Kosovo. De asemenea, a susținut, prin gura reprezentanților sai la Curtea Internațională a ONU, că declarația de independență a Kosovo este contrară dreptului internațional, care „nu permite Kosovo să declare independența pentru ca populatia Kosovo nu beneficiază de dreptul la autodeterminare”.

Și nimeni altul decât Vladimir Putin a afirmat atunci că „declarația unilaterală de independență a Kosovo ar încălca principiile dreptului internațional”.

Acum, Putin declară cu încredere contrariul, bazandu-si argumentele exact pe aceleasi idei pe care înainte nu le-a combatut

Nimeni nu i-a amintit lui Putin despre poziția Rusiei cu privire la „precedentul Kosovo”.Putin solemn

Nici despre cele două războaie din Cecenia, care a încercat să „nu ia în considerare opinia guvernului central” în rezolvarea problemei cu suveranitatea.

Nici despre rezoluția Adunării Generale a ONU din 27 martie 2014, care a confirmat ilegalitatea „anexarii Crimeei” din punctul de vedere al dreptului internațional și nulitatea „referendumului” Crimeei (din 193 de țări membre ONU, 100 au votat „pentru”, 11 – „contra”, inclusiv Rusia, 58 de țări s-au „abținut ” și 24 de țări nu au votat) …

Situația economică actuală din Rusia este în mare parte o consecință a „operațiunii Crimeea”, afirma Vişnevski.

Atunci cand jurnaliștii germani (de la Bild) i-au amintit lui Putin ca Occidentul a impus sancțiuni din cauza Crimeei, anticipand raspunsul poporului rus, Putin spune ca „poporul simte perfect cu inima si intelege cu mintea ceea ce se întâmplă”.

„Da – recunoaste Borsi Vişnevski – Populația rusă simte ce se întâmplă, dar nu intelege motivele pentru ceea ce se întâmplă. Intelegerea acest lucru va veni când televizorul nu va mai reusi sa compenseze lipsurile din frigider”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Vişnevski: Putin mizează pe oameni cu memorie scurtă

  1. Gogu spune:

    Putin mizezaza pe oamenii pe care ii are. Toti rusii au mintea scurta. Deci de unde prieteni la rusi??????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top