Opozantul rus Vladimir Kara-Murza a oferit primul său interviu după ieșirea din coma în care a intrat dupa o severa otravire. Mai întâi de toate, el a mulțumit medicilor care l-au salvat, scrie site-ul mișcării „Rusia Deschisă”, coordonat de Kara-Murza.

„Aceeasi medici mi-au redat viața si ultima dată, în 2015. Ei au făcut într-adevăr un miracol și m-au adus înapoi din morți” – a spus Kara-Murza. El a explicat ca urmeaza luni de reabilitare.

În ceea ce privește motivele pentru care se afla la spital, Kara-Murza a spus că, „la fel ca ultima dată, medicii vorbesc despre otrăvirea cu o substanta necunoscuta. Toxicologii au prelevat probe pentru a le studia în laborator.

Avocatul lui Vladimir Kara-Murza, Vadim Prohorov, a spus că, ultima dată, medicii au crezut că otrăvirea ar fi survenit din cauza unui sedativ.

„Această versiune era în contradicție cu datele relevate dupa analize efectuate la laboratorul de toxicologie de la Strasbourg” – a spus avocatul.  Kara-Murza nu mai foloseste medicamente, astfel încât versiunea unei otraviri din cauza medicatiei este complet eliminata.

De asemenea, Prohorov a spus că, de această dată, îmbunătățirea sănătății lui Vladimir Kara-Murza s-a produs după ce i-a fost înlocuita întreaga plasma sanguină.

Otravirea lui Vladimir Kara-Murza are legatura cu adoptarea în SUA a Magnitsky Act – o lista cu cetățeni ruși, impotriva carora Washingtonul a impus sancțiuni, inclusiv interdicție privind intrarea în Statele Unite, precum și înghețarea activelor deținute în SUA.

Potrivit lui Prohorov, Vladimir Kara-Murza a fost unul dintre cei mai activi promotori ai acestui act, împreună cu Boris Nemțov și șeful fondului Hermitage Capital, William Browder. Magnitsky Act a afectat grav elita politică rusă, a declarat avocatul.

Între timp, Boris Nemțov a fost ucis, Kara-Murza – otravit a doua oara, iar Browder se ferește cat poate, locuind la o adresa necunoscuta in Occident.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Vladimir Kara-Murza a început să vorbească

  1. bogdan spune:

    Nici KGB(FSB) nu mai e ce a fost candva…a doua oara cand o dau in bara tot cu Murza…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top