Reprezentantul Special al Departamentului de Stat al SUA în Ucraina, Kurt Volker a declarat ca Rusia ar trebui să-și retragă forțele din Donbas pentru ca pacificatorii ONU sa poata intra în acel teritoriu, potrivit unui interviu acordat postului tv Gromadsky.

„În primul rând, părțile trebuie să convină că misiunea va exista și să cadă de acord asupra unui mandat. Apoi să pună în aplicare mecanisme care să îl activeze. Pentru ca pacificatorii sa intre (în Donbas – n.r.), Rusia ar trebui să-și retragă forțele. Din partea Ucrainei ar trebui să existe o coordonare cu ONU. În paralel, trebuie să ne gândim cum să organizăm alegerile, să convenim o serie de alte acțiuni. Dar mai întâi trebuie să ajungem la un numitor comun în problemele de bază „, a spus diplomatul.

În plus, reprezentantul special al SUA a remarcat că „rebelii LNR/DNR“ nu ar trebui sa fie luati in calcul în coordonarea desfășurarii misiunii de menținere a păcii în Donbas.

Volker a subliniat că, pentru ca în zona de luptă în Donbas să ajungă fortele de menținere a păcii ale ONU, este nevoie de voință politică.

„Am spus deja că este o chestiune de voință politică … Sperăm că implicarea activă a SUA în proces  și mesajul clar că nu vor fi ridicate sancțiunile, iar relațiile dintre Rusia și SUA vor ramane tensionate până ce problemele nu vor fi rezolvate, toate acestea vor schimba situația. De asemenea, sperăm că Rusia va face schimbări strategice în comportament. Dacă se întâmplă acest lucru, dacă spune: bine, suntem gata să ne mișcăm, multe lucruri se vor schimba „, a spus el.

Anterior, presa a comunicat că reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina pregătește textul rezoluției Consiliului de Securitate al ONU privind misiunea de menținere a păcii în Donbas.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Volker: Pentru ca forța de menținere a păcii să intre în Donbas, Rusia trebuie să-și retragă armata

  1. Bucuresti ora exactă! spune:

    „Bogdan” cum poți sa uiți ca ucraina a ocupat pământ romanesc si tot ei tipa ca altii i-au invadat?Esti ucrainean!Jignesti zilnic oameni care comentează,cauta si urmareste dreptatea.Ne intereseaza România si apoi celelalte țări!

  2. Bucuresti ora exactă! spune:

    Nu cred ca cineva (u.e sau s.u.a)are curaj sa intre în ucraina,e ca si cum ar intra in rusia!Sau u.e sa intre în texas sa facă pace intr-e mexicani proprietari de drept si s.u.a coloniștii!

  3. bogdan spune:

    Sanctiunile trebuiesc mentinute pana se intoarece Crimeea acasa la Ucraina ! Caci Porkul Pitic a invadat Donbasul tocmai ca santaj si moneda de schimb pt Crimeea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top