Statele Unite sprijină pe deplin dorința ucrainenilor de a avea propria biserică locală unificată, a declarat Kurt Volker, reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, citat de „UNIAN”.

Volker a menționat că decizia Patriarhului Ecumenic Bartolomeu de a sprijini acordarea autocefaliei Bisericii ucrainene este o decizie religioasă.

„Din punctul de vedere al americanilor, singurul lucru pe care îl putem spune este că noi credem în principiul libertății religioase: țara noastră se bazează pe acest lucru și, prin urmare, susținem dorința oricărui popor de a-și mărturisi religia după cum doreste, sa aiba libertate și recunoaștere și să o facă în mod pașnic „, – a spus reprezentantul special al SUA.

„Sper că nu vor exista proteste și acțiuni violente organizate ca urmare a acestei decizii. Cred că va fi o tragedie daca vom vedea acest lucru”, a subliniat el.

Vocker a fost rugat să comenteze avertismentele reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ruse că independența Bisericii ucrainene va duce la violență în Ucraina.

„Este o tragedie faptul ca exista lideri religioși care vorbesc despre recurgerea la violență. Acesta va fi un eveniment teribil și cu siguranță nu vrem să îl vedem”, a spus reprezentantul special al Departamentului de Stat.

Joi, 11 octombrie, Sinodul Patriarhiei Ecumenice a anuntat ca va oferi autocefalie Bisericii ucrainene.

De asemenea, Sinodul a anulat anatema emisa împotriva lui Filaret, șefului Bisericii Ortodoxe Ucrainene cu Patriarhia la Kiev și a capului Bisericii Ortodoxe Autocefale din Ucraina, Macarie.

Patriarhul Filaret a declarat că, în viitorul apropiat va ave aloc un sobor unificator al episcopilor care va crea o singură biserică locală ucraineană.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Volker: SUA sprijină dorința ucrainenilor de a avea propria biserică locală unificată

  1. bogdan spune:

    Bravo USA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top