Ziarul The Washington Post începe un articol despre persecuția „Martorilor lui Iehova“ din Rusia cu un citat din memoriile Evgheniei Ginzburg despre „Marea Teroare“. Potrivit jurnaliștilor americani, agentii securitatii vin dupa adeptii ruși ai miscarii „Martorii lui Iehova”  noaptea, la fel cum faceau cu ”dușmanii poporului” din URSS.

În Rusia exista 175.000 de „Martori ai lui Iehova”, iar 17 dintre ei sunt astazi deținuți din motive religioase în 11 regiuni rusești.

„[Arestarea] întotdeauna se întâmplă seara târziu sau noaptea, când oamenii dorm, iar efectul de surpriză este mai puternic –  spune pentru “Radio Liberty” Iaroslav Sivulskii, membru al ”Asociației Europene a Martorilor Creștini ai lui Iehova”. Uneori, serviciile speciale afla din timp unde au loc întâlnirile în cerc restrâns – a câte trei-cinci persoane. Evident, telefoanele lor sunt ascultate, fie ei sunt urmariti”.

„Martorii lui Iehova” nu sunt extremiști. Ei refuză să se supuna statului, să satisfacă serviciul militar obligatoriu, nu voteaza și îl considera pe Dumnezeu unicul lor lider.

Astazi, exact ca și în vremurile sovietice, ei sunt victime ale autoritarismului lui Putin. Acum, cand Cupa Mondială atrage atenția publicului din întreaga lume, este important să ne amintim că în provinciile rusești, sub acoperirea întunericului, sunt arestați oameni pentru citirea Bibliei” – conchide articolul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

2 Responses to Washington Post: În timp ce noi urmărim Cupa Mondială, rușii sunt închiși pentru lecturarea Bibliei

  1. RAMONA spune:

    In SUA e mult mai bine.Acolo oricine refuza sa se supuna statului nu pateste nimic.

  2. bogdan spune:

    Apoi daca au ales o alta religie decat cea Porceasca !! Nasol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top