În Germania, în ultimele luni a crescut brusc numărul refugiaților din Cecenia, scrie ziarul german Die Welt. Potrivit publicației, în luna aprilie a acestui an, Rusia a devenit a cincea țară ”furnizoare” de migranți în Germania.

În același timp, 82,3 la sută dintre cetatenii ruși care au solicitat statutul de refugiat în Germania au scris în coloana „etnie” – cecen. In total este vorba despre 2.244 de ceceni dintr-un numar total de 2.728 candidați pentru statutul de refugiat provenind din Rusia.

Afluxul sporit de refugiați din Rusia a fost observat începând cu a doua jumătate a anului 2015, scrie Die Welt. Este vorba despre aproximativ 800-1.200 de solicitanți de azil pe lună.

Cu toate acestea, Germania aplica o cota în primirea refugiaților din Rusia, destul de scăzută de altfel. În primele patru luni ale acestui an a fost vorba despre 5,8 la sută. Autoritățile germane insistă ca solicitanții sa ceara statut de refugiat în prima țara din drumul lor. Pentru cei mai mulți candidați ceceni este vorba despre Polonia, spune ziarul german.

Ce a determinat creșterea numărului de migranți nu se știe nici la Ministerul Afacerilor Interne al Germaniei, și nici la poliție. Germanii cred că situația din Rusia nu s-a schimbat atât de rau incat sa justifice exodul in masa. Cecenia este situată în Caucazul de Nord, unde condițiile de viață dupa doua războaie sunt grele, dar totusi obisnuite pentru aceasta regiune. „În afara de situația economică proastă, importanta este si politica conducătorului pus de Moscova – Ramzan Kadîrov. Acesta reprima dur opoziția, iar cei care critică guvernarea sa sunt supusi la bătăi, răpiri, umilire publică, li se dau foc la case etc”, observa ziarul.

Autoritățile germane urmăresc cu neliniște numărul tot mai mare de migranți din Cecenia, arata Die Welt. Serviciile de securitate germane sugereaza că Rusia ar putea din nou „lasa ușă deschisă cecenilor pentru a-si demonstra puterea”. După cum arată publicația, Moscova s-a prins în mod clar că toată această criza a refugiaților a provocat o agitație mare în Europa și serviciile de securitate germane au observat de mult timp că „Rusia folosește orice mijloc pentru a provoca revolte” în Germania.

De asemenea, autoritățile germane privesc cu ingrijorare venirea cecenilor pentru că, în trecut, oamenii din Caucaz au fost observati în mod repetat cu comportament agresiv la locurile de cazare a refugiaților. Spre exemplu, sâmbăta, în Bielefeld a avut loc un conflict violent între refugiați din Cecenia și nordul Irakului, care a degenerat într-o încăierare în masă, subliniază Die Welt.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Welt: Moscova stârnește tulburări în Germania cu un nou val de refugiați ceceni

  1. Tzepesh spune:

    Pai daca este atât de bine in Imperiu……de ce pleacă oamenii!!!!
    Pai nu se mai înțelege nimic….Cecenia este Cecenia…….ce ruși ?????? Imperiu cu state ca Cecenia ocupate de imperialismul de la Kremlin….

  2. Tzepesh spune:

    Pai daca este atât de bine in Imperiu……de ce pleacă oamenii!!!!
    Pai nu se mai înțelege nimic…….Cecenia este Cecenia…….ce ruși ?????? Imperiu cu state ca Cecenia ocupate de imperialismul de la Kremlin……..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top