Wesley Clark„Pe vremuri, dupa terminarea Războiului Rece, Statele Unite ale Americii au primit o lecție dură: atunci când putem face ceva, trebuie să facem. În Rwanda, nu am facut, și 800 de mii de oameni au fost uciși. În Bosnia, am ezitat, și mai mult de 100 de mii de persoane au fost ucise, iar 2 milioane au fost strămutate înainte ca noi sa începem să acționăm. Este timpul să asimilam lectia și să acționam în Ucraina. Acum! „, -.. spune generalul Wesley Clark, fostul comandant NATO, într-un articol din USA Today.

„Pentru ca diplomația sa aiba efect, ar trebui să fe stabilizata situația de pe front. Ucraina are nevoie de mijloace de auto-apărare: arme anti-tanc, radare antiaeriene, drone aeriene, dispozitive de vedere pe timp de noapte și mijloace securizatate de comunicare, – se spune în articol – Nu este nevoie de soldați americani ca sa lupte.. Nu este  nevoie nici de US Air Force. Acesta nu este un război proxy cu Rusia, ci un ajutor pentru tanara democrație pentru dreptul de a alege propria cale, „- spune autorul.

„Acordul Minsk 2.0 este punctul de plecare, dar Rusia ar trebui să recunoască toate granițele Ucrainei, inclusiv cea din Crimeea. Dacă nu, atunci ucrainenii vor avea la dispozitie toate armele de care au nevoie pentru a opri agresiunea”, se mai spune în articol. „Între timp, noi trebuie să acceleram livrarea asistenței promise deja, și să încurajam aliații noștri sa le livreze imediat arme anti-tanc si anti-artilerie” – cere Clark.

„Cineva ar putea spune că acest lucru nu va funcționa, pentru că Putin își va intensifica acțiunile sale, dar (va zic ca)  şi forța rusa are limitele sale, chiar și la frontiere. După ce am făcut șase călătorii în Ucraina, am vorbit cu președintele ucrainean și ministrul Apărării, sunt impresionat de dedicarea ucrainenilor” – scrie generalul. „Putin încă încearcă să ascundă agresiunea rusă de propria populație, dar pierderile rusești vor fi tot mai greu de ascuns”, – a spus el.

„În calitate de fost ofițer care a lucrat cu Richard Holbrooke asurpa Acordul de Pace de la Dayton, și mai tarziu comandant al forțelor NATO, cred că toată controversa din jurul Ucrainei este deprimant de familiara – spune Clark -Ce este nou e reticența Americii de a înțelege și îndeplini rolul său de lider şi garant al păcii și securitatii în Europa”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Wesley Clark: Amintiți-vă de Rwanda. Înarmaţi Ucraina!

 1. anca spune:

  Mr.Clark,dar cu IUGOSLAVIA ce ati avut?

 2. marius spune:

  Corect
  NATO se teme de armamentul rusesc din epOca Beattles upgradat de Pulin la epoca Abba
  Si de Spenazul rusesc care 90% din timp se antreneaza sa gaseasca ceva comestibil de mancare
  cam cate ore le ia NATO sa stearga rusia de pe fata pamantului?
  Singura problema e ca pierd 140 de mil de sclavi rusi cu trollii aferenti care fac trafic de net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top