În ajunul primei întâlniri a președintelui american Donald Trump cu omologul rus Vladimir Putin, adjunctul directorului CIA (2010-2013) Michael Morell și Samantha Vinograd, colaborator al Consiliului Național de Securitate (2009-2013), fac un exercițiu de imaginație pe paginile The Washington Post, despre ce ar putea sa-i recomande consilierii lui Putin șefului de la Kremlin.

„Domnule președinte, atunci când îl veți întâlni pe președintele Trump la summit-ul G20, care va avea loc în această săptămână în Hamburg, se va întâmpla într-un moment istoric, când Rusia este cea mai puternică poziție de la sfârșitul Războiului Rece; Statele Unite ale Americii, marele nostru inamic, sunt în cea mai slabă poziție“ – îi va spune echipa de consilieri a președintelui rus, sugerează autorii.

„Scopul nostru în cadrul acestei întâlniri este simplu: să menținem situația în favoarea noastră. În ceea ce privește stilul, poate veți dori să pozați în fața jurnaliștilor americani amândoi ca niște prieteni apropiați, zâmbind și râzând, fapt care va încuraja îngrijorările cu privire la posibilele înțelegeri dintre sediul de campanie al lui Trump cu Rusia (adevar pe care îl știe președintele)”- vor spune ajutorii lui Putin, presupun expertii politologi.

„De fapt, scopul dvs. este aa lăsați impresia lui Trump că Rusia poate fi un partener în rezolvarea problemelor globale – în cazul în care Statele Unite vor manifesta o atitudine mai pozitivă“.

„Probabil, ar trebui să începem undeva în spatele curtii SUA. De exemplu, Casa Albă este îngrijorata de criza din Venezuela. Puteți să promiteți ca ne vom putea folosi influența pe langa guvernul președintelui Nicolas Maduro, pentru a  sprijini politicile SUA, în schimbul recunoașterii SUA că Eurasia este sfera noastră de influență”.

„Desigur, obiectivul nostru principal – sa-l forțam pe Trump sa ridice sancțiunile impuse după victoria noastră în Crimeea – prezinta WP conversația ipotetică dintre echipa de la Kremlin cu Putin. – Nu se va întâmpla în curând, dar putem cel puțin să evitam sancțiunile suplimentare, inclusiv cele propuse de Senatul SUA”.

„Există o singura chestiune în care trebuie să aratam duritate și franchețe: Siria. SUA sunt mai agresivi acolo si trebuie sa-i spuneti lui Trump din nou ca continuarea unor astfel de acțiuni vor fi interpretate ca agresiune directă împotriva Rusiei. Americanii nu doresc să aiba conflict cu dvs.  -… de vreme ce nu au  răspuns cu măsuri diplomatice dure fata de încercările noastre de a submina democrația lor, ei nu vor risca nici un război cu noi pentru Siria”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to WP: Ce ar putea consilierii Kremlinului să-i recomande lui Putin pentru întâlnirea cu Trump

  1. bogdan spune:

    Oricum ar fi tot grohaieli sunt ! Ospiciul Lumea rusa tot o tara saraca de mana a 3 a va ramane si USA tot cea mai mare Putere si Democratie din Lume ! USA produce tot 30% din PIB ul Mondial iar OLr tot 1,8% ! Asta nu se poate schimba indiferent de grohaielile kremlinului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top