rt2„Cu imaginea suferindă dupa izbucnirea conflictului din Ucraina, Rusia depune eforturi suplimentare pentru a restabili, moderniza și extinde canalele sale mass media din străinătate scrie The Wall Street Journal (WSJ).

Accentul a fost pus pe Germania, scrie jurnalistul Anton Trojanowski. Joi, guvernul rus a mai facut un pas pentru dezvoltarea canalului Russia Today (RT), majorand bugetulul televiziunii cu 39 de milioane de dolari. De la anul, RT va incepe sa emita si în limba franceză.

Aceste eforturi vor aduce noi sanse pentru Kremlin sa sporeasca numarul nemulțumitilor de rolul SUA în lume, și sa creeze probleme liderilor occidentali, raliati împotriva politicilor lui Putin,” – spune autorul.

În Berlin, agenția de știri Russia Today” va crea anul viitor un birou care va sprijini un site în limba germană, conturi în rețelele sociale și un post radio.

Vrem doar punem capăt dominației așa-numitelor trusturi de presa anglo-saxone„, a spus prezentatorul TV, Dmitri Kisseleff, șef al Russia Today”. Noi credem că ele sunt implicate în propaganda directa și primitiva,  distorsioneaza imaginea lumii contrar intereselor umanității„, a adăugat el.

Redactorul-sef RT, Margarita Simonyan, a declarat site-ul și prezența în rețelele sociale cu conținut în limba germană ar trebui să devina  operaționale în prima jumătate a anului viitor și că este posibil sa fie precursoare ale canalului TV complet. Ea a menționat că petiția pentru difuzarea RT in limba germana, în Germania, a adunat peste 28.000 de semnături se spune în articolul WSJ. Potrivit Simonyan, RT Franța, de asemenea, va începe cu o  platforma pe internet și social media înainte de a lansa canalul propriu-zis.

Un oficial rus la Berlin a declarat mulți germani sunt sensibili la poziția Rusiei. Acest lucru este impartasit, în special, de adeptii miscarilor antirăzboi, anti-globalizare, oamenii de stânga in general. Potrivit oficialului, publicul-țintă il reprezinta inclusiv conservatorii, adversarii propagandei homosexualității se mai spune în articol.

Publicația relatează că RT difuzează acum în limba rusă, spaniolă și arabă, și se poziționează ca o alternativă la CNN, BBC și Deutsche Welle.

Publicul  este relativ mic dar, potrivit observatorilor, difuzand critici din ce în ce mai accentuate la adresa Occidentului, analisti antiamericani, adepti ai teoriilor conspirației, politicieni de extrema dreapta occidentali, RT încearcă să submineze autoritatea mass-mediei occidentale,” – crede autorul WSJ.

Potrivit sociologilor, media proKremlin ar putea găsi într-adevăr un teren fertil în Germania,” – spune Trojanowski. În Germania de Est generatii întregi au crescut  înconjurate de „propaganda privind rolul Rusiei în victoria asupra naziștilor„. În Germania de Vest sunt conștienți de faptul că au cu Rusia relații economice strânse etc.

rtCu toate acestea, „Statele Unite au în continuare mai multe puncte decat Rusia. Dar în unele domenii se pare ca Washingtonul nu mai tine pasul atacului Rusiei, care face tot posibilul ca să-i farmece pe alții. Oficialii ruși din Berlin spun că încearcă să aiba fata de mass-media germană o atitudine cat mai deschisa „- se spune in articolul WSJ.

Spre exemplu, Ambasadorul rus la Berlin, Vladimir Grinin, este vorbitor  fluent de limba germană, spre deosebire de omologul său american John B.Emerson. Într-un articol recent din Der Spiegel, care preceda un interviu cu cei doi ambasadori, era descris contrastul între primirea călduroasă de la Ambasad rusa și paranoia cu privire la securitate” de la Ambasada SUA.

Oficialii americani recunosc că țara lor are o problemă cu opinia publică din Germania, dar afirma valorile și interesele comune sunt baza unui parteneriat de durată. Mark Toner, Asistent al Subsecretaruli de Stat al Statelor Unite, a declarat Statele Unite ale Americii efectueaza un program de schimb cu Germania și isi apăra punctele de vedere în mass-media sociala și tradiționala. Dar noi o facem într-un mod care nu intră în conflict cu valorile noastre democratice„, a adăugat el.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top