„Forțele speciale rusești au jucat un rol-cheie în ofensiva terestră din Alep”, susține The Wall Street Journal.

Dupa bombardamentele punitive asurpa Alepului, în oras au patruns forțele speciale rusești care au acționat timp de aproape două luni, ajutând armata siriană și punând accentul pe lichidarea liderilor rebeli din partea de est a orașului, sustin doi experți în forțele armate rusești.

„Forțele speciale ruse – Spetsnaz – au fost în Alep câteva săptămâni și au avut misiuni de luptă”, – a declarat Ruslan Puhov, director al Centrului pentru Analiza Strategiilor și Tehnologiilor (Moscova).

„Rusia rareori a informat cu privire la prezența forțelor sale militare de elită, preferând să vorbeasca despre prezența în Siria doar a sprijinului aerian ”limitat”. Cu toate acestea, Spetsnaz-ul a fost transferat în Siria la scurt timp după începerea campaniei militare ruse în 2015 și a fost adus din Ucraina, unde a luptat de partea rebelilor prorusi, potrivit oficialilor familiari cu problema „- spune articolul.

„Ei sunt utilizati pentru diferite operații: unii – pentru logistica, unii – pentru lupta, cum ar fi lichidarea unora dintre liderii rebelilor în cadrul unor misiuni speciale”, – a spus Puhov.

„Rusia folosește [conflictul sirian] ca pe o oportunitate de a testa și perfectiona doctrina în domeniul forțelor speciale”, – a declarat Thor Bukkvoll, expert la Centrul Norvegian de Cercetari in domeniul Apărarii.

Forțele speciale rusești sunt de obicei utilizate în cadrul desfasurarilor operative de forte armate cu o durată de mai multe luni – în cadrul unui program de rotație după modelul fortelor speciale americane.

„Rușii au studiat cu atenție experiența americană în cadrul programului de modernizare in valoare de mai multe miliarde de dolari, care a început la începutul acestui deceniu,” – se mai spune in articol.

Publicatia mentioneaza vizita în Statele Unite ale Americii, în 2012, a generalului rus Nikolai Makarov, șeful de atunci al Statului Major General al Rusiei.

Scopul vizitei a fost de a prelua din experiența forțelor speciale americane pentru a ajuta la crearea unor forțe similare in Rusia, a declarat un oficial apropiat al Armatei Statelor Unite.

„De la căști până la uniforme, ei arata practic identic”, – a spus oficialul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 2,33 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to WSJ: Spetsnaz-ul rusesc a acționat în secret la Alep

  1. bogdan spune:

    Godacii in Aleppo ! Dar uite ca mai si platesc ! Un godac OLR in Turcia si-a luat-o deja !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top