Dacă va fi ale președinte al Ucrianei, Vladimir Zelenski, favoritul cursei electorale din Ucraina, intenționează s-o propună pe Laura Codruța Kovesi în fruntea Procuraturii Generale a Ucrainei, să invite Marea Britanie și Statele Unite să participe la negocierile în formatul normand cu Rusia și să-l priveze pe Viktor Medvedciuk, ”cumătrul” lui Putin, de rolul de intermediar în negocierile cu Rusia, susține LIGA.net. Corespondentul publicatiei a vorbit despre primele zece decizii ale lui Zelenski în calitate de președinte cu ideologul campaniei sale electorale, Ruslan Stefanciuk și cu expertul lui Zelenski pe probleme economice, Daniil Ghetmanțev.

Primele 10 decizii ale lui Zelenski sunt descrise după cum urmează:

1. Invitarea Regatul Unit și a SUA în formatul normand. Echipa lui Zelenski pregătește vizite la cancelarul german Angela Merkel, la președintele francez Emmanuel Macron și la președintele american Donald Trump. Zelenski este pregătit pentru negocieri directe cu Rusia, cu participarea partenerilor internaționali, iar negocierile cu spearatistii „LNR” și „DNR” nu vor avea loc, in pofida insistentei Rusiei. De asemenea, îl va retrage pe Viktor Medvedciuk din procesul de negociere.

2. Va elimina „concurența” dintre Ministerul Apărării și Statul Major General.

3. Va numi judecători onești la Înalta Curte Anticorupție. Zelenski are încredere în rezultatele concursului susținut cu participarea experților internaționali.

4. Va propune Radei Supreme să adopte o lege privind medierea. Zelenski consideră că o persoană ar trebui să poate alege: sa mearga în instanță sau sa apeleze la metoda alternativă de soluționare a unei dispute.

5. Va prezenta Parlamentului un bloc de legi economice: o amnistie fiscala de 5% începand cu 2020, taxă pe capitalul retras din tara și un Serviciu de Investigații Financiare cu schimb internațional de informații fiscale.

6. Va face nominalizări ale șefilor Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Externe, SBU și Procuratura Generala: numele vor fi anunțate până la data de 19 aprilie.

Neoficial, Liga a aflat care sunt numele ce vor fi propuse: la Ministerul Afacerilor Externe – fostul ministru de finanțe Alexander Daniliuk, Procuratura Generala – fostul procuror american Martha Boersch sau fosta șefa DNA – Laura Codruta Kovesi, iar la SBU – Igor Smeșko.

7. Va cere parlamentului să adopte un pachet de legi privind democrația populara, pentru a rezolva problema referendumurilor, petițiilor naționale și locale; precum și anularea mandatului de deputat și demisia președintelui.

8. Realizarea unui audit al statului; crearea unui organism consultativ de experți, inclusiv internațional, care va efectua un audit în termen de 3-4 luni.

9. Implementarea unui „plan secret” pentru Rada Suprema în caz de refuz de cooperare din partea deputaților. Vor exista alte opțiuni „care vor surprinde pe mulți”.

10. Reformarea Administrației Prezidențiale cu înlăturarea ”curatorilor”. Administratia Prezidentiala trebuie să îndeplinească funcția de cancelarie și să dezvolte idei. Se promite declasificarea liste vizitatorilor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Zelenski o vrea pe Laura Codruța Kovesi procuror general al Ucrainei

  1. bogdan spune:

    Bravo Ucrainei ca doreste sa scape de ciuma rosie de sange de la kremlin !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top